Thursday, September 29, 2011

ЕПИЗОДА 60 - АРМАДИЉО!


Армадиљо,армадиљо....еднаш армадиљо-стално армадиљо!
Музика пропратна за со Цане-омилената на Страчатела

Thursday, September 22, 2011

Thursday, September 15, 2011

ЕПИЗОДА 58


Кошарката не је само за црнци?
сликата на цане фотореалистичнијо е најдена на интернет на сајт за беќари и е прецртана....

Friday, September 9, 2011

ЕПИЗОДА 57 - ИЛИНДЕН!


......еден е овој ден-нек биди убо прославен.

Thursday, September 1, 2011

ЕПИЗОДА 56 - ЏЕМЗ ДИН!


......да си дел од она магијата шо се вика телевизија е најубото нешто шо мој да му се случи на младчоек!

Thursday, August 18, 2011

Thursday, August 4, 2011

ЕПИЗОДА 52 - БИСЕРО МАКЕДОНСКИ!


......најубајо град шо лежи спросран на најубото езеро......шо го делиме со три братски држави.....

Thursday, July 28, 2011

Thursday, July 21, 2011

Thursday, June 30, 2011

ЕПИЗОДА 48 - ШОШЕНК РЕДЕМПШН!


.....слободата е некогаш на дофат.....а некогаш фудбалска екипа!

Friday, June 24, 2011

ЕПИЗОДА 47 - МАГИЧНИЈО ФРУЛАШ!


......заључи убо пред да појш,за во домо сигурен да си дојш.

Thursday, June 16, 2011

Wednesday, June 8, 2011

ЕПИЗОДА 45 - ВУЈАКЛИЈА!


....никој учен не се родил,ама средства за учење мот да се нат.

Thursday, June 2, 2011

ЕПИЗОДА 44 - СКАПОЦЕН КАМЕН ВО КРАВАТАТА!


......драгуљо е најчврст материјал шо му е познат на чоеко!

Monday, May 30, 2011

Thursday, May 19, 2011

Thursday, May 12, 2011

Thursday, April 28, 2011

Thursday, April 21, 2011

Thursday, April 14, 2011

ЕПИЗОДА 37 - ИН Д ДАРКЕСТ АУР!


.....одблесокот на окото кое фантазира,мој да осветли цела соба!

Thursday, April 7, 2011

ОБЛЕЧИ ГО ЦАНЕ!


Специјално за фанојте на ЦАне-ОБЛЕЧИ ГО!
Фантастична гардероба за вашио и нашио херој......
ИСпринтај,исечи и играј си креатор илити стилист.
Мор ту кам.

ЕПИЗОДА 36 - САЈЛЕНС ИС ГОЛДЕН,ГОЛДЕН.....


...тутуно е битна гранка кај нас,а богами и на други места.....

Thursday, March 31, 2011

ЕПИЗОДА 35 - ФАК ЈЕА!!!!


.....премногу конзумиранање на стрипој со гејој в мочуриште мој да допринеси до дилузивно растројство,меланхолија,неебица,подвоена личност и социјопатија.

Thursday, March 10, 2011

ЕПИЗОДА 32 - ЦИЈАН!


ВИт грејт калр-камс грејт риспонсибилити!

Thursday, March 3, 2011

Thursday, February 24, 2011

ЕПИЗОДА 30 - НЕЈКД ГАН!


.....сончево со дозначителна облачност и ладни ветрови.....поручек ќе врни....а можда и не....

Wednesday, January 12, 2011

Thursday, January 6, 2011